Zoals je misschien al heeft gelezen (hier bijvoorbeeld), zijn we bij HighTech zeer enthousiast over de Golden Age Project producten. Al ruime tijd leveren wij de bijzonder goed klinkende (en betaalbare) Ribbon microfoons en deze worden dan ook inmiddels door vele Nederlandse professionals gebruikt. Nu heeft Golden Age Project ook een aantal bijzonder goed klinkende microfoon pre-amps in het assortiment die wij vanaf heden ook op voorraad hebben.

De PRE-73 MKII
De PRE-73 MkII is de eerste 1-kanaals betaalbare voorversterker op de markt die een volledig discreet signaal pad wordt gebruikt met drie afzonderlijke transformatoren voor de gebalanceerde microfoon input, de Line-ingang en de uitgang.
Het circuit is zeer vergelijkbaar met de klassieke voorversterker sectie van de Neve 1073 pre / eq module met een overeenkomstige klank karakter. Deze klassieke geluid is te horen op talloze opnames door de jaren heen en het is een veelzijdig geluid dat zeer goed werkt op de meeste geluidsbronnen en in de meeste genres.

De PRE-73 heeft een maximale versterking van 80 dB op de microfoon ingang en de gain winst op de Line-ingang is -20 tot + 10 dB. Er is ook een hoge impedantie instrument input. De PRE-73 MkII is perfect voor bijna elke signaalbron, het maakt niet uit of het een microfoon met een hoge of lage gevoeligheid (zoals een passieve Ribbon microfoon), een synthesizer of geluidsmodule of een elektrische gitaar of bas. De ingangsimpedantie van de microfoon kan worden geschakeld tussen 300 en 1200 ohm, waardoor het mogelijk is invloed op de klank van de meeste microfoons uit te oefenen. Er is ook een fase-schakelaar en een eenvoudige 4-stappen-LED signaal meter.

Geïnteresseerd? Laat het ons weten!

Share
Share This